28 Şubat 2011

BİR OSCAR DAHA BÖYLE GEÇTİ

Çoğumuz dün gece uykumuzdan feragat edip, abur cuburlar eşliğinde televizyonun karşısına kurulup, kırmızı halı ile başlayan 83.Oscar Ödül Töreni'ni mutlu ve umutlu bir şekilde izlemeye koyulduk. Öncelikle belirtmek isterim ki, törenin eğlenceli geçeceğini düşünmüştüm ama yanılmışım. James Franco'nun bizi gülmekten yerlere yatıracağını sanmıştım ama kendisi tören boyunca sunuculuktan çok, sanki Facebook ve Twitter'dan bir şeyler paylaşıp duran aktif bir hesap kullanıcısıydı(bu paylaşımlarının yanında eğlenceli bir sunuculuk da dahil olsaydı çok iyi olurdu James. Bize çok umut vermiştin!). Törenlerin senaryo üzerine kurulu olduğunu biliyoruz ama diğer sunucu Anne Hathaway'in esprileri çok zorlamaydı. 

Herneyse biz kırmızı halıda neler olmuş onu konuşalım. Kırmızının, pudra tonlarının, parıltının, dantelin ve sade makyajın hakim olduğu bir törendi. Favorilerim yukarıda görüldüğü gibi  açık tonlardan oluşuyor. En beğendiklerim ise Givenchy elbisesiyle Cate Blanchett ve Elie Saab elbisesiyle Mila Kunis'tir. Hiçbir zaman tam tatmin olamasakta, kırmızı halının geçen seneye oranla daha doyurucu olduğunu düşünüyorum. 

Ayrıca Dipnot: Sevgili Helena Bonham Carter, senden daha yaratıcı bir elbise bekliyordum. Beni çok üzdüğünü söylemek isterim. Penelope Cruz'a gelirsek yeni çocuk doğurduğu için kendisini affediyoruz. 

Görseller: justjared

26 Şubat 2011

YAZ GELMEDEN NOTUMUZU DÜŞELİM

"2011 İlkbahar/Yaz sezonunda bizleri neler bekliyor?"
Bu sorunun cevabını aramaya koyulunca, karşımıza neler çıkmış hemen birlikte bakalım.
Öncelikle hazır olun, turuncu geliyor! Turuncunun tonları etrafınızı sararak, başınızı döndürebilir. Aman dikkat!
Hımm... Vücudumuzla örtüşen, ten rengi tonlarını sevdik ve bu tonlar bizimle beraber yola devam ediyor. O da ne? Belimizi saran kemerler de hala bizimle beraber hayat kavgasını sürdürmekte.
Peki, o halde yola devam edelim.
"El emeği göz nuru" el işçiliğiyle bezenmiş detaylar önem kazanıyor. Bu durumda siz de yaratıcılığınızın sınırlarını zorlayabilirsiniz.
Giydiğiniz göz alıcı renkler ise etrafınızdaki insanları büyüleyecek.
Peki beyaz olmadan, bir yaz olur mu? Bu sorunun cevabını kalbinizin derinliklerinde taşıyorsunuz, sanırım benim söylememe gerek yok.
Bekle bizi güneşli günler! Geliyoruuz.

Görseller: vogue.co.uk

22 Şubat 2011

PANOYA TAKILIP, MUTLU OLANLAR

Bu hafta köşemizde neler varmış bir göz gezdirelim.
1 numaramızda 29 Nisan'da kraliyet ailesine resmi olarak adımını atacak olan Kate Middleton var. İngiltere başta olmak üzere, tüm dünya Kate Hanım'ın gelinliğini merak etmekte ve bu konuda bitmek bilmeyen yorumlar yapmakta. Evet Kate, tören günü gelinliğin ve senin hakkında bol bol dedikodu yapacağız.
2 numaraya gelince, son zamanlarda oldukça göz önünde olan bir isim: James Franco... Hepimizin bildiği gibi kendileri Anne Hathaway ile birlikte bu pazar Oscar Töreni'ni sunacak. Bunun dışında bir şeyler söylemek gerekirse, sevgili James oldukça aktif bir isim. Heykel, resim, fotoğraf ve video çalışmaları olan çağdaş bir sanatçı, geçtiğimiz günlerde de Berlin'de bulunan bir galeride sergisi görücüye çıktı. Bir de kendisi Yale'de İngiliz Edebiyatı doktorası yapmaktaymış. Haliyle James'i çok takdir ettik, başarılarının da devamını dileriz.
3 numara Paris'te bulunan Notre Dame Otel'inden... Her odası farklı şekilde dekore edilmiş olan bu otel, fotoğraflarına bakınca insanı uzaklara daltırtacak türden.

Haftaya görüşmek ümidiyle, mutlu haftalar!

Görseller: hotelnotredameparis, thefashionspot


8 Şubat 2011

MODERN ZAMAN MASALLARI

Külkedisi masalı çocukluğumuzun vazgeçilmez masallarından biridir.
 Külkedisi'nin meşhur camdan yapılmış ayakkabıları her kız çocuğunun rüyasını süslemiştir elbet.
 İşte bu cam pabuçlar çocukken bize bir güzel empoze edilince, 
bu masalı dinleyen şirin kız çocukları büyüyünce ayakkabı delisi olup çıkıyor.
Psikologlar her sorunun kaynağını geçmişte arayıp, çocukluğa kadar inerler.
Yani kadınların "ayakkabı çılgını" olmasının suçlusu Cindrella'dan başkası değildir!
 Çok masum görünen, üvey annesi ve kız kardeşleri tarafından itilip kakılan Cindrella, aslında pek masum değil gibi...
Ah külkedisi ah! Kim bilir kaç kız çocuğu senin o güzel cam pabuçlarına sahip olma arzusu yüzünden büyüyünce ayakkabı delisi oldu.
Masum Külkedisi mi?
Bunu bir kez daha düşünmek gerek!

1 Şubat 2011

PANOYA TAKILMADAN GEÇEMEDİLER

Bu hafta köşemizin 1 numarasında istikrarlı yükselişini sürdürmekte olan Colin Firth bulunuyor. "Mark Darcy" rolüyle evlenilecek adam kriterlerini yükselten İngiliz beyefendisi... Geçen yıl Tom Ford'un "A Single Man" filminde bir eşcinseli canlandıran ve mükemmel oyunculuğuyla hafızamıza kazınan Colin Firth, bu sene The King's Speech filmindeki performansıyla Oscar heykelciğini alacak gibi gözüküyor. O gece dualarımız seninle olacak Colin, yani sen gönlünü ferah tut!
2 numaraya aşık oldum desem yeridir. Duvardaki ipliklerin dizilişi, raflardaki kumaşlar vs. herşeyiyle beni benden aldı. E tabi ben de istiyorum istiyorum ve istiyorum!
Vee 3 numara; 3-6 Şubat tarihleri arasında gerçekleşecek olan İstanbul Fashion Week için iyice sabırsızlandığımızı dillendirmek adına Jak and Jil'in blogundan bir fotoğraf...
Efendim panoya takılanları okudunuz, bol renkli günler...

Görseller: harper's bazaar, inspiration for decoration, jakandjil