22 Şubat 2012

AYVA REÇELİ


Bu hafta mutfağa girdim ve kahvaltılarınız için bir başyapıt hazırladım; ayva reçeli.

Yapımını anlatacak olursak; öncelikle ayvaların kabuğunu soyup, küp küp kesiyorsunuz. Daha sonra yukarıda yazan diğer malzemeleri de tencereye ekleyip, kısık ateşte kıvama gelinceye kadar kaynatıyorsunuz. Kıvama gelince yarım limonun suyunu da ilave ediyorsunuz ve bir süre daha kaynatmaya devam ediyorsunuz. Bu arada kaynarken ayvanın çekirdeklerini ekleyin, reçeliniz daha koyu bir renge ulaşmış olur.

Eğer kahvaltıda tatlı bir şeyler yemeyince eksiklik hissedenlerdenseniz, bu tadı kahvaltınıza misafir etmelisiniz. Kendi ellerinizle yapınca daha tatlı oluyor, onun için ısrar ediyorum canıım. Gelecek tariflerde görüşünceye dek, tatlı günler!

fotoğraf: panoya takılanlar

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder