15 Şubat 2012

ZENCEFİLLİ KURABİYE

Mutfak konusunda çok iddialıyımdır panoya takılan güzel insanlar, hatta o kadar iddialıyım kii... Şaka şaka her konuda ki becereksizliğim, muftak alanında da geçerli fakat yaptığım zencefilli kurabiyenin tarifini paylaşmadan geçemeyeceğim.

Yukarıda yazan malzemeleri bir güzel karıştırıp, yoğuruyorsunuz. Daha sonra hamuru elinizle 1cm kalınlığında açıyorsunuz. Çay bardağı veya kalıp yardımıyla kesiyorsunuz. Tepsinin üzerine pişirme kağıdını serip, üzerine kurabiyeleri diziyorsunuz. 170°C  fırında üzeri pembeleşinceye kadar pişiriyorsunuz. Fırından çıkınca da aşağıda gördüğünüz gibi oluyor. Daha sonra da afiyetle yiyorsunuz. Bir başka mutfak macerasında görüşmek üzere efendim şimdilik bu kadar...

fotoğraf: panoya takılanlar

1 yorum:

  1. Inanılmaz özenlı ve zarif.
    Emınım lezzetıde gorundugu kadar vardır.

    Ellerıne saglık...

    Sevgi ile...

    YanıtlaSil