5 Mayıs 2012

ÇİLEKLİ KURABİYE

fotoğraf: panoya takılanlar

Çileğin mevsimi geldiğine göre, çilekli tarifler denemenin tam vaktidir.
Eğer ki çilekli kurabiye yapmak istiyorsanız, işte malzemeler:

1 su bardağı un
1/4 su bardağı pudra şekeri
 60 gr tereyağı
1/3 su bardağı krema
 1 çay kaşığı kabartma tozu
 Bir tutam tuz
1 tatlı kaşığı limonsuyu
 1 su bardağı küp küp dilimlenmiş çilek

Öncelikle un, pudra şekeri, kabartma tozu, tuz ve tereyağını yoğuruyor, üzerine de kremayı ekliyorsunuz.
 Küp küp kestiğiniz çileklere limonsuyunu da koyup, diğer karışıma ekliyorsunuz.
Fırın tepsisinin üzerine yağlı kağıdı serdikten sonra, kaşık yardımıyla hamurdan parçalar alıp, tepsiye sıralıyorsunuz.
Sıraladığınız hamur parçalarının üstüne de şeker serpiyorsunuz.
Önceden ısıtılmış 190°C'lik fırında 20-25dk pişirdikten sonra da "ne kadar güzel görünüyor" diyerek mutlu oluyorsunuz. 

Tarif: pemberehber.com'dan alınmıştır.
Dipnot: Kurabiyeye eleştiri yapacak olursam; krema ya da tereyağ azıcık ağır bir tat veriyor efendim. 
Hangisi acaba diye halaa düşünmekteyim. Eğer ki kremaysa, onun yerine ne kullanılabilir diye de düşünmekteyim? 
Onun dışında çilekli kurabiyemizin her şeyi çok güzel sevgili pano takipçileri, güzel haftasonları...

4 yorum:

  1. gizeeem acayip güzel görünüyor :D canım çekti ama yaaaa :(
    bu arada tattaki ağırlık muhtemelen tereyağındandır diyorum ama bilemem yinede denemeli en kısa zamanda :)

    YanıtlaSil
  2. super gozukuyor, simdi gecenin bu saatinde dolaptaki cileklere baska bakar oldum:)

    YanıtlaSil
  3. Ay çok güzel bir tarif tşklr :) Denemem şart :) Banada beklerim kib

    YanıtlaSil
  4. Çok lezzetli görünüyor :)
    Tattaki ağırlık kremadan da kaynaklanabilir.
    Tarif için teşekkürler :)

    YanıtlaSil