25 Mayıs 2012

HAVUÇ REÇELİ

fotoğraf: panoya takılanlar

Mutfakta renk renk reçel kavanozlarının dizili olması, sebepsiz mutluluk nedenidir. Kavanozlara baktıkça daha da mutlu olmak istiyorsanız, pek tabii reçelleri kendi ellerinizle yapmanız gerekiyor. Peki hiç havuç reçeli yapmış mıydınız? Hayır dediyseniz, hemen tarifi veriyorum.

Öncelikle 3 tane orta boy havucu rendeleyin. 2 bardak şeker ve 1 bardak suyu ocakta kıvama gelinceye kadar kaynatın, daha sonra rendelenmiş havuçları ekleyin ve kısık ateşte karıştırarak kaynatmaya devam edin. Ocaktan almadan önce yarım limonu sıkıp, 1-2 dakika da öyle kaynatın.

Eveet, havuç reçeliniz hazır! Reçelinizi kaseye koyduktan sonra, dövülmüş ceviz de ekleyip, kahvaltınızı daha da şenlendirebilirsiniz. Kahvaltı ne kadar uzunsa, o kadar keyiflidir. Ee keyfe keyif katmak da, kahvaltı sofranızı şenlendirmekten geçer. Bir de sonrasında türk kahvenizi yudumluyorsanız, sizden mutlusu ve keyiflisi var mıdır acaba?

3 yorum:

  1. Selaaam. Eski blogumda takipte bulundugun icin yazip haber veriyim dedim. Yeni bloguma beklerim. :*

    www.fashionchick.blogspot.com

    YanıtlaSil
  2. ellerine sağlık canım :) benim reçelleri annem sağolsun o yapıyo şimdi desem ona bide havuç reçeli denesen :) olmaaaaaaz . en iyisi ben deneyeyim bunu :)

    YanıtlaSil
  3. havuç reçelini ilk defa görüyorum tarifini aldım mutlaka denicem :) ellerine sağlık :))

    YanıtlaSil