15 Mayıs 2012

MEVSİMİ GELMİŞKEN...

fotoğraf: panoya takılanlar

Aslında Ege kıyılarında yapılan ellerde daha güzel olsa da, deniz börülcesi yapmanın tam zamanı!

Yapılışına gelince; deniz börülcelerinin kök kısmını kesip, yıkadıktan sonra kaynayan suya ilave ediyorsunuz. Hiçbir şekilde tuz eklemiyorsunuz çünkü kendisi tuzlu bir bitkidir. 15 dk kadar haşlandıktan sonra, börülceleri soğuk suyun altına alıyorsunuz ki, yeşil renk diri kalsın. Daha sonra deniz börülcesini tek tek kılçığından ayıklamanız gerekiyor. İşte o kısım biraz sabır işi ama ne demişler: "sabreden derviş, muradına ermiş". Konuyu dağıtmadan devam edeyim, ayıkladıktan sonra zeytinyağı, sarımsak ve limon ilave ediyorsunuz. Biraz da buzdolabında beklettikten sonra, deniz börülcesi sofraya gitmeye hazır olmuş oluyor. 

Sofraya yakışan güzel bir meze çeşidi olduğunu düşünüyorum, hani mevsimi de gelmişken...

7 yorum:

  1. ne ismini duydum ne cismini gördüm bu nedir böyle :) ama tadını çok merak ettim

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Aslında çok ünlüdür kendisi, bu arada yoğurtla da uyumludur :)

      Sil
  2. Bayilirimm ben deniz borulcesine, teskmsorun heryerde satilmiyor, gecen sene pazarlarda baya aramistim

    YanıtlaSil
  3. börülceye bayılırım şimdiden ellerine sağlık:)
    buzdanvitrin.blogspot.com

    YanıtlaSil
  4. Ya buna kuşkonmaz diyende var değil mi ? yoksa ikisi farklı şeyler mi? off ağzım sulandı valla ege mutfağından doya doya yemek isterdim :D bol bol ot :D tam benlik hımmhhhh , yaptığının tadıda az çok ağzıma geldi :D sarımsak ve limon olurda güzel olmaz mı :D ellerine sağlık

    YanıtlaSil
  5. yok kuşkonmazla deniz börülcesi farklı şeyler:)
    kesinlikle sarımsak, limon, zeytinyağı her şeyi güzel yapar:)

    YanıtlaSil