10 Kasım 2012

KIZILCIK MARMELATLI TART

fotoğraf: panoya takılanlar

Merhabalar sevgili pano sakinleri,
Canınız sıkılır da tart yapmak isterseniz, sizin için çok basit bir tarif paylaşıyorum.

Tart hamuru için malzemelerimiz; 1 yumurta, 8 kahve fincanı un, 175gr margarin, 1 çay bardağı şeker, 1 tatlı kaşığı pudra şekeri, 1 yemek kaşığı da yoğurt. Bütün malzemelerimizi karıştırıyoruz ve kıvama ulaştığında, hamurun 3'te 1'ini ayırıyoruz. Büyük parça hamurumuzu yağladığımız kalıbımıza uygun şekilde açıp, yerleştiriyoruz. Üzerine de kızılcık marmeladımızı sürüyoruz. Onun üzerine de kalan hamurdan ince şeritler yapıp, kafes şeklinde yerleştiriyoruz. 180°C'lik fırında üzeri kızarıncaya kadar pişiriyoruz.

Kızılcık marmeladımıza gelecek olursak, gerçekten uğraş gerektiren ve yoran bi' tarif ama sonucu harika diyebilirim. Malzemelerimiz; 1kg kızılcık, 1,5kg şeker, yarım limon. Kızılcıklarımızı iyice yıkayıp tencereye koyuyoruz, kızılcıkların üzerinden 2 parmak geçecek kadar da su ekliyoruz ve kısık ateşte yumuşayana kadar kaynatıyoruz. Kızılcıklar yumuşayınca, sevgili şirin kızılcıklarımızı kevgirimize alıyoruz. İşte geldik en yorucu kısma, kızılcıkları kevgirden geçene kadar eziyoruz ve kol kaslarımızı çalıştırıyoruz. Kevgirden geçirme işleminde istediğiniz şekilde söylenebilirsiniz. Kevgirden geçen kızılcıkları tencereye alıp, şekeri de ilave edip kıvama gelene kadar pişirin. Ocaktan almaya yakın yarım limonu sıkıp karıştırın. Eveet, zorlu koşullardan sonra kızılcık marmeladımız hazır. Yalnız 1 hafta kadar dinlenmesini bekleyin, o zaman kendine geliyor. Yani en azından benim yaptığım öyle oldu, dinlenince tadını buldu.

Dipnot: Dilerseniz tart hamuruna yarım paket kabartma tozu da ekleyebilirsiniz, kendi yaptığıma eklememiştim.

5 yorum:

  1. buna ayrıca bayıldımmm, nefis. artık favorimsin....

    YanıtlaSil
  2. Merhaba, cok guzel bir tarif, ben hamura ayrica sekerli vanilin de ekledim. Cok guzel oldu :)

    YanıtlaSil
  3. markette satilan kizilcik marmelatiyla yaptim yine de cok guzel oldu, tesekkurler :)

    YanıtlaSil