fotoğraf: panoya takılanlar
Mutfakta renk renk reçel kavanozlarının dizili olması, sebepsiz mutluluk nedenidir. Kavanozlara baktıkça daha da mutlu olmak istiyorsanız, pek tabii reçelleri kendi ellerinizle yapmanız gerekiyor. Peki hiç havuç reçeli yapmış mıydınız? Hayır dediyseniz, hemen tarifi veriyorum.
Öncelikle 3 tane orta boy havucu rendeleyin. 2 bardak şeker ve 1 bardak suyu ocakta kıvama gelinceye kadar kaynatın, daha sonra rendelenmiş havuçları ekleyin ve kısık ateşte karıştırarak kaynatmaya devam edin. Ocaktan almadan önce yarım limonu sıkıp, 1-2 dakika da öyle kaynatın.
Eveet, havuç reçeliniz hazır! Reçelinizi kaseye koyduktan sonra, dövülmüş ceviz de ekleyip, kahvaltınızı daha da şenlendirebilirsiniz. Kahvaltı ne kadar uzunsa, o kadar keyiflidir. Ee keyfe keyif katmak da, kahvaltı sofranızı şenlendirmekten geçer. Bir de sonrasında türk kahvenizi yudumluyorsanız, sizden mutlusu ve keyiflisi var mıdır acaba?