10 Ocak 2013

KALAMAR GÜVEÇ

fotoğraf: panoya takılanlar

Kalamar güveç tarifiyle karşınızdayım!
Kalamar tavayı sevmeyen yoktur sanırım, kalamar tava yapmaya daha cesaret edemedim ama güvecini yaptım. Öncelikle malzemelerimizi verelim: 400gr kalamar, 350gr mantar, 3 tane yeşil sivri biber, 1 tane kuru soğan, 3 tane domates, 3 diş sarımsak, tuz ve karabiber.

Yapılışına gelecek olursak; soğanımızı küp küp ufak bir şekilde doğruyoruz. Kısık ateşte biraz zeytinyağı ve 1 yemek kaşığı tereyağında soğanları kavuruyoruz. Sarımsakları ince ince kesip, soğanların üzerine ekliyoruz. 5-6 dk kavurduktan sonra, ufak doğranmış biberleri de ekliyoruz. Daha sonra ince doğranmış mantarları tavaya atıyoruz, 8-10 dk sote ediyoruz. Temizlenip yuvarlak şekilde kesilmiş kalamarları 4'e bölüp, mantarların üzerine ekleyin ve 5-6 dk daha sote edin. Kabuğunu soyduğunuz domatesleri küp küp doğrayıp, tavaya atın. Biraz tuz biraz da karabiber ekleyin. 7-8 dk daha ocakta tutup, güveç kabına aktarın. 220°C'lik fırında 10 dk pişirin, daha sonra fırından çıkarıp üzerine rendelediğiniz kaşarları serpiştirin ve geri fırına yollayın. Üzeri kızardıktan sonra fırından çıkarıp, bir güzel afiyetle yiyin efendim.

Ben yaptım diye demiyorum tabi ama gerçekten güzel olmuş. Gerçi bu malzemelerin girdiği yemek ne kadar kötü olabilir? 

Dipnot: Dilerseniz üzerine pul biber de serpiştirebilirsiniz.

3 yorum:

  1. bayılırımm :)) bu şekilde hiç denememiştim eminim çok güzel olmuştur ellerine sağlık :)

    YanıtlaSil
  2. Güvecine de bayılırım! Seninki de cok guzel duruyor! Ellerine saglıııık :)
    Blogumda cekılıs var beklerım ..
    Sevgiler

    YanıtlaSil
  3. bu saatte bu post görülür mü?

    YanıtlaSil