22 Nisan 2013

REÇELLİ KURABİYE


20 dakikada hazırlayıp, fırına verebileceğiniz reçelli kurabiye tarifiyle karşınızdayım. 
Malzemeler: 250gr un, 110gr margarin, 75gr pudra şekeri, 1 adet yumurta, 1 paket vanilya, canınızın istediği herhangi bir reçel.
Yapılışı: Kabınıza unu koyduktan sonra ortasını açıyorsunuz, ortasındaki çukura oda sıcaklığında olan margarini, yumurtayı, pudra şekerini ve vanilyayı koyup karıştırıyorsunuz. Daha sonra unla beraber iyice yoğuruyorsunuz. 

Hamur kıvamına ulaştığında, hamuru yaklaşık 2mm kalınlığında açıyorsunuz. Su bardağı yardımıyla hamurları kesiyorsunuz, üstüne koyacağınız ortası delik hamuru da çay bardağı yardımıyla kesiyorsunuz. Ortası delik hamurları, bütün hamurlarla birleştirdikten sonra, yağlı kâğıt serilmiş olan fırın tepsisine sıralıyorsunuz. Önceden ısıtılmış 170°C'lik fırında 15dakika pişirip, çıkarıyorsunuz. Kurabiyelerin ortalarına istediğiniz reçelleri koyup, tekrar fırına gönderiyorsunuz ve 10 dakika daha pişiriyorsunuz. Sonra da çayınızı demleyip, kurabiyeleriniz soğuduktan sonra afiyetle bi' güzel kanaat ettiğiniz kadar yiyorsunuz. 

Dipnot: Her şeyi hızlıca tüketip, doyumsuzca yaşadığımız bu çağda, kanaat eden büyüklerimizden öğrenecek çok şeyimiz var.

2 yorum:

  1. ayyyyyy görüntüsüne bayıldım. diğer reçelli kurabiyelerden çok farklı, çok şirin :) deneyeceğimmmm

    YanıtlaSil