24 Temmuz 2013

TORTILLA

Meksika mutfağının vazgeçilmezi; tortilla!
Malzemeler: 2 su bardağı un, 1 çay kaşığı kabartma tozu, 1/2 çay kaşığı tuz, 1/2 su bardağı margarin, 1/2 su bardağı ılık su
 
Malzemelerimizi yoğurduktan sonra, hamurumuzun üzerini örtüp, 15-20 dk dinlendiriyoruz. Hamur dinlendikten sonra, 8 eşit parçaya bölüyoruz ve 5-10 dk daha dinlendiriyoruz. Daha sonra hamuru merdane yardımıyla açıyoruz. Hamurları açtıktan sonra ısınmış tavada, hamurun üzeri hafif kızarıncaya kadar, birkaç dakika pişirmeniz yeterli olacaktır (tarif  yemekbiz.blogspot.com 'dan alınmıştır). Normalde tortilla hamurunu açmak için "tortilla press" aletleri satılıyormuş, Türkiye'de var mı bilmiyorum ama pres makinası olmayanlar için çok mantıklı bi' yöntem gördüm: buradan buyrun
 
Ayrıca yapmak isterseniz, mısır unlu tarif için malzemeler: 1su bardağı mısır unu, 1su bardağı buğday unu, 1yemek kaşığı ayçiçek yağı, 1/2 çay kaşığı tuz, 1/2 çay kaşığı kabartma tozu, 3/4 su bardağı su (mısır unlu tarif, buğday unlu tarife göre daha sert oluyor)
 
Dipnot: Tortilla'nın geleneksel yapımında ezilmiş mısır kullanılmaktaymış.

2 yorum:

  1. Hımm bakınca pek bir farkı yok gözlemeden ama tabi tadına da bakmak lazım. :)))

    YanıtlaSil
  2. Güzel olmasına güzelde :) Bunun kilosu var kalorisi var :)

    YanıtlaSil