14 Şubat 2014

MUZLU KEK

Çayınızın yanına güzel bir kek eşlik etsin istiyorsunuz ama keki neli yapacağınıza karar veremediniz. 
Muzlu kek güzel seçim olabilir, aklınızın bir köşesinde dursun.

  • 120 gr. tereyağı
  • 3/4 su bardağı toz şeker
  • 1 adet yumurta 
  • 1/3 su bardağı süt
  • 1 paket vanilya
  • 2 çay kaşığı kabartma tozu
  • 1,5 su bardağı un
  • 1/4 çay kaşığı tuz
  • 3 adet muz (küçük boy) 
Nasıl yapıldığına gelince; tereyağını eritip, oda sıcaklığında soğumaya bırakın. Muzları çatal yardımıyla iyice ezin. Ezilmiş muzun üstüne sırasıyla yumurtayı, sütü, şekeri, tuzu ve yağı ekleyin, mikserle çırpın. Daha sonra un, vanilya ve kabartma tozunu da ekleyip, çırpmaya devam edin. Kek kalıbınızı yağlayın ve karışımı kalıbınıza dökün. Önceden ısıtılmış 170°C'lik fırında, yaklaşık 40 dk pişirin. 

Dipnot: Uzun dikdörtgen kek kalıbı tercih etmenizi öneririm çünkü ben tercih etmeyerek hata yaptığımı düşünüyorum, afiyet olsun.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder