14 Eylül 2014

ATIŞTIRMALIK

Küçük şirin lezzetli atıştırmalık...
İster sabah kahvaltısı için yapın, ister akşamüstü çayınızın yanına yapın. Acıktıysanız, hemen mutfağın yolunu tutabilirsiniz çünkü yapımı 15 dakikanızı almayacak. Malzemeler: 
  • Milföy hamuru
  • 1 adet domates(4 tane milföy hamuru için)
  • Kekik
  • 1 diş sarımsak
  • Zeytin
  • Kaşar
Milföy hamurumuzu dörde bölerek, küçük kareler elde ediyoruz. Fırın tepsisine yerleştirdiğimiz fırın kağıdının üstüne milföyleri diziyoruz. Domatesi ince ince doğruyoruz, isterseniz rendeleyebilirsiniz. Sarımsağı ezip, incecik kıydığımız domatesin içine ekliyoruz. Elde ettiğimiz bu sosu milföy hamurunun üstüne sürüyoruz. Üstüne kekik ve zeytinlerimizi serpiştiriyoruz. 200°C'lik fırında 10 dakika pişirdikten sonra, fırından çıkartıp üzerine kaşar rendesini serpiştiriyoruz ve tekrar fırına yolluyoruz. Atıştırmalığımızın üzeri kızardığında, midemize doğru yolculuğa çıkmak için hazır olmuş olacak. Pizza tadında fakat pizzadan daha hafif ve de çok lezzetli, denemeden geçmeyin.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder