28 Eylül 2014

FIRINDA BALIK

Balık severlerin hoşuna gidecek bir tarif, ayrıca yaparken yorulmayacaksınız:
Karşınızda fırında palamut..

Bir adet orta boy palamut balığı için sos malzemeleri:
  • 2 adet domates
  • 5 diş sarımsak
  • 1,5 çay kaşığı kuru kekik 
  • Bir tutam tuz
Sosun yapımına gelirsek; domatesleri rendeleyin. Sarımsağı bıçak yardımıyla iri şekilde kesin. Domates rendesinin içine kekik, sarımsak ve bir tutam tuzu ekleyin. Halka şeklinde dilimlenmiş palamutu, yağlı kağıt serilmiş fırın tepsisine dizin. Balık dilimlerinin üzerine çok az zeytinyağı ve tuz gezdirin. Daha sonra üzerine domates sosunu ekleyin. 200°C'lik fırında 35 dakika pişirdikten sonra fırın tepsisini çıkarıp, balık dilimlerinin üstüne kaşar rendesi serpiştirin. 10 dakika daha pişirdikten sonra balığınızı fırından çıkarın ve üzerine ince kıyılmış maydanozları serpiştirin, balığınız servise hazır. Hiç yorulmadan, sağlıklı ve lezzetli bir akşam yemeği yapacaksınız.

Dipnot: Dilerseniz fırında patates dilimleri balığınızın yanına eşlik edebilir.

2 yorum:

  1. Balığın sanata dönüştüğü yer...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. iltifatınız için teşekkür ederim:)

      Sil