30 Ekim 2014

TURUNCU SEVERLERE: BALKABAĞI ÇORBASI

Havalar soğuduğuna göre, içimizi ısıtmak için mutfağa girip çorba yapma vakti gelmiş demektir. Balkabağı da tezgâhlarda yerini aldığına göre, balkabağı çorbası yapmak güzel bir tercih olabilir. Nedense balkabağı denince zihnimde hep külkedisi canlanıyor. Konuyu fazla dağıtmadan gerekli olan malzemeleri listeleyelim. Malzemeler:
  • Yarım kilo balkabağı
  • 1 orta boy patates
  • 1 orta boy kuru soğan
  • 3 yemek kaşığı kırmızı mercimek
  • 1 yemek kaşığı zeytinyağı
  • 1 yemek kaşığı tereyağ
  • 1 yemek kaşığı un
  • Tuz, Karabiber, Pul biber, Zencefil
Kabak, patates ve kuru soğanı kabaca doğrayıp, çok az zencefil ve mercimekle beraber zeytinyağında 5-10 dk kavurun. Daha sonra malzemelerin üstünü örtecek kadar su ilave edin ve orta ateşte kaynamaya bırakın. 45-50 dk sonunda blenderdan geçirin. Tereyağını tavada eritip, unu ekleyin. 1-2 dk unun rengi koyulaşıncaya kadar kavurun. Kavurduğunuz una çorbadan 1-2 kepçe ekleyip, karıştırın. 1-2 kepçe çorba ile karıştırıp, topak topak olmasını engellediğiniz unu, çorba tenceresine ilave edin. Tuz, karabiber ve pul biberi ekleyip, orta ateşte 5 dk kaynatın. Koyuluğuna göre çorbaya su ilave edin.  Lezzetli, sağlıklı ve içinizi ısıtacak mis gibi bir tarif, turuncu severler mutlaka denemeli.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder