28 Eylül 2014

FIRINDA BALIK

Balık severlerin hoşuna gidecek bir tarif, ayrıca yaparken yorulmayacaksınız:
Karşınızda fırında palamut..

Bir adet orta boy palamut balığı için sos malzemeleri:
  • 2 adet domates
  • 5 diş sarımsak
  • 1,5 çay kaşığı kuru kekik 
  • Bir tutam tuz
Sosun yapımına gelirsek; domatesleri rendeleyin. Sarımsağı bıçak yardımıyla iri şekilde kesin. Domates rendesinin içine kekik, sarımsak ve bir tutam tuzu ekleyin. Halka şeklinde dilimlenmiş palamutu, yağlı kağıt serilmiş fırın tepsisine dizin. Balık dilimlerinin üzerine çok az zeytinyağı ve tuz gezdirin. Daha sonra üzerine domates sosunu ekleyin. 200°C'lik fırında 35 dakika pişirdikten sonra fırın tepsisini çıkarıp, balık dilimlerinin üstüne kaşar rendesi serpiştirin. 10 dakika daha pişirdikten sonra balığınızı fırından çıkarın ve üzerine ince kıyılmış maydanozları serpiştirin, balığınız servise hazır. Hiç yorulmadan, sağlıklı ve lezzetli bir akşam yemeği yapacaksınız.

Dipnot: Dilerseniz fırında patates dilimleri balığınızın yanına eşlik edebilir.

14 Eylül 2014

ATIŞTIRMALIK

Küçük şirin lezzetli atıştırmalık...
İster sabah kahvaltısı için yapın, ister akşamüstü çayınızın yanına yapın. Acıktıysanız, hemen mutfağın yolunu tutabilirsiniz çünkü yapımı 15 dakikanızı almayacak. Malzemeler: 
  • Milföy hamuru
  • 1 adet domates(4 tane milföy hamuru için)
  • Kekik
  • 1 diş sarımsak
  • Zeytin
  • Kaşar
Milföy hamurumuzu dörde bölerek, küçük kareler elde ediyoruz. Fırın tepsisine yerleştirdiğimiz fırın kağıdının üstüne milföyleri diziyoruz. Domatesi ince ince doğruyoruz, isterseniz rendeleyebilirsiniz. Sarımsağı ezip, incecik kıydığımız domatesin içine ekliyoruz. Elde ettiğimiz bu sosu milföy hamurunun üstüne sürüyoruz. Üstüne kekik ve zeytinlerimizi serpiştiriyoruz. 200°C'lik fırında 10 dakika pişirdikten sonra, fırından çıkartıp üzerine kaşar rendesini serpiştiriyoruz ve tekrar fırına yolluyoruz. Atıştırmalığımızın üzeri kızardığında, midemize doğru yolculuğa çıkmak için hazır olmuş olacak. Pizza tadında fakat pizzadan daha hafif ve de çok lezzetli, denemeden geçmeyin.