19 Kasım 2014

5 Kasım 2014

5 ÇAYINA: TUZLU KURABİYE

Fırından taze çıkmış tuzlu kurabiyeler hazır, çayınızı da koyup afiyetle yiyebilirsiniz. 
Malzemeler:
  • 125 gr margarin
  • 1 çay bardağı sıvı yağ
  • 1 çay bardağı süt
  • 1 çorba kaşığı toz şeker 
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 1 çay kaşığı mahlep
  • 1 paket kabartma tozu
  • Aldığı kadar un
Unu, mahlebi, kabartma tozunu ve tuzu karıştırın. Başka bir kapta erimiş margarini, sütü, şekeri ve sıvı yağı karıştırıp, un karışımına ilave edin. Şimdi meşhur sözümüzü kullanma vakti geldi; hamura aldığı kadar kadar un ekleyin ve kulak memesi kıvamına gelinceye kadar yoğurun. Hamur hazır olduğunda, yağlı kağıt serilen fırın tepsisine kurabiyeleri sıralayın. Üstüne yumurta sarısı sürüp, çörekotu serpiştirin. 200°C'lik fırında yaklaşık 45 dk pişirin. Kurabiyelerin üstü kızardığında fırından çıkarıp, servis edebilirsiniz.