29 Şubat 2012

SOFRAMIZ ŞENLENSİN

Bu hafta iki tarifle karşınızdayıım. Sanki çok marifetliymişim gibi haftada bir tarif paylaşmaya başladım, 
acemiliğimden dolayı affınıza sığınıyorum, sadece zevk aldığım için böyle bir şey yapmaya karar verdim.

EZME
Hepimizin bildiği bir lezzet olan ezmeyle başlayalım. Domatesi, biberi, soğanı ve maydanozu küçük küçük doğruyorsunuz. Gerçi rondodan da geçirebilirsiniz ama bence işin zevki kendi ellerinizle kesmekte, hem eskiden rondo mu vardı? Daha sonra ayrı bir kapta arzu ettiğiniz ölçüde salçasını, baharatlarını, zeytinyağını, limon suyunu veya nar ekşisini koyup, karıştırıyorsunuz. Diğer malzemelerin üzerine karışımınızı döküp, tüm malzemeleri bir güzel karıştırdığınızda ezmeniz sofranızda yerini almaya hazır duruma gelmiş olacak.

PATATES PÜRESİ
Bu sefer alışkın olduğumuz pürenin biraz dışına çıkıyoruz. Patatesleri haşladıktan sonra biraz tereyağı, tuz ve süt ekleyip püre kıvamına getiriyoruz. Püremize bir tutam pul biber, biraz da maydanoz veya dereotu ekleyip, tekrar karıştırıyoruz. Daha sonra üzerine sarımsaklı yoğurt döküyoruz. Yoğurdun üstüne de yağda pul biber kızdırıp döküyoruz. Püre de hazır olduğuna göre afiyet olsun.

Aslında maksat sofrada çeşidimiz bol olsun, sevdiklerimizle sohbetimiz uzun olsun.

Fotoğraflar: panoya takılanlar

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder