28 Temmuz 2013

ENCHILADAS DE POLLO

Meksika mutfağından lezzet denemesi; tavuklu enchiladas.
Yapımını kabaca anlatacak olursak; tavuklu iç harcı hazırlayıp, tortillanın ortasına koyuyoruz, üzerine rendelenmiş kaşar serpiştirip, tortillayı sarıyoruz(kapalı durmuyorsa, kürdanla tutturabilirsiniz). Fırın tepsisine veya borcama sıralayıp, üzerine domates sosunu döküyoruz, rendelenmiş kaşarları da serpiştirip fırına yolluyoruz. 

+Tortilla hazır olarak satılmakta fakat "el emeği göz nuru olsun canım, ben evde yaparım" derseniz, tarif için buradan buyrun.

+Tavuklu iç harç için malzemelerimiz: 2 adet tavuk göğsü, 2 tane küçük boy kuru soğan, 3 tane domates, 1 tatlı kaşığı salça, 3 diş sarımsak, 2 yemek kaşığı zeytinyağı, tuz, karabiber, pul biber, jalapeño biber turşusu, kekik, kimyon

Kuşbaşı doğranmış tavuk göğsünü zeytinyağında biraz sotelediktan sonra ince kıyılmış soğanları, küp küp doğranmış domatesleri ve sarımsakları ve de 1 tatlı kaşığı salçayı ekliyoruz. İyice soteledikten sonra ocağı kapatmaya yakın, zevkinizin ölçüsüne göre baharatları ekleyin.

+Domates sos için malzemelerimiz: 5 tane domates, 3 diş sarımsak, 1 yemek kaşığı zeytinyağı, tuz

Domatesleri rendeleyip, zeytinyağı koyduğumuz tencereye boşaltıyoruz. tuz ve sarımsakları da ekleyip, 15-20 dk kaynatıyoruz.

Başta da dediğimiz gibi, tortillanın ortasına tavuklu iç harcımızı koyduktan sonra, üzerine rendelenmiş kaşarları serpiştirip, tortillayı sarıyoruz. Sardığımız tortillaları tepsiye sıraladıktan sonra, domates sosunu üzerine yayıp, rendelenmiş kaşarları serpiştirin ve 180°C fırında üzeri kızarıncaya kadar pişirin.  Özenle hazırladığınız enchiladas de pollo'yu artık yiyebilirsiniz, buen provecho!

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder