6 Ağustos 2013

EV YAPIMI MAKARNA

El emeğiyle yapılan makarnanın tadı farklı oluyormuş. Bu lezzet farkını yaşamadıysanız, mutlaka yaşayın!
Malzemeler:
  • 3 yumurta
  • 2,5 su bardağı un
  • bir tutam tuz

Yapılışı: 2,5 bardak unu bir kaba boşalttıktan sonra ortasına bir çukur açın ve yumurtaları çukurun ortasına kırın. Tuzu da ilave edip, yumurtaları karıştırmaya başlayın. Yavaş yavaş yumurta ve unu birbirine harmanlayıp, hamurumuzu bi' güzel yoğuruyoruz. Yoğurma işleminden sonra üzerini örtüp, 30dk dinlendiriyoruz. Hamurumuzun dinlenmesi bitince, yumurta büyüklüğünde parçalara bölüp, hamuru unlayıp, merdane yardımıyla 1-2mm incelikte açıyoruz. Açtığınız hamurları istediğiniz şekilde kestikten sonra, tencerede kaynayan suyunuzun içine atabilirsiniz(Suya tuz ilave etmeyi unutmayın). Makarnalarınız 10dk içinde hazır olmuş olacaktır. Ev yapımı makarnanızı hazırladığınız sosla karıştırıp, afiyetle yiyebilirsiniz.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder